Tulp Group plaatst succesvol haar tweede en derde securitisatie

02 dec 2020 Persbericht

Utrecht, 3 december 2020 – Afgelopen maand heeft de Tulp Group twee succesvolle securitisaties afgerond. Voor het nieuwe label De Nederlandse werd de eerste portefeuille met verhuurhypotheken geplaatst. Tevens werd de tweede portefeuille met reguliere woninghypotheken van Tulp Hypotheken gesecuritiseerd.

Begin 2020 is de Tulp Group gestart met het verstrekken van een verhuurhypotheek onder het merk De Nederlandse. De Nederlandse richt zich op de professionele Buy-To-Let markt en heeft in zeer korte tijd een stevige portefeuille opgebouwd. Internationale investeerders tonen veel interesse hiervoor. Dit heeft afgelopen week geresulteerd in de succesvolle plaatsing van Jubilee Place 2020-1.

Onder het merk Tulp Hypotheken is Tulp Group sinds mei 2018 actief in de Nederlandse hypotheekmarkt voor consumenten. Met haar funding-partners TwentyFour Asset Management en NatWest Markets heeft Tulp Group in 2019 haar eerste securitisatie geplaatst. Nu is begin november de tweede succesvolle securitisatie geplaatst: Tulip Mortgage Funding 2020-1 in samenwerking met HSBC en BNP Paribas.

Directeur van Tulp Group Pierre de Vos: “Door in korte tijd onze tweede en derde securitisatie succesvol te plaatsen, bevestigen wij opnieuw dat Tulp Group een stabiel hypotheek-platform is. Dit uit zich ook in verhoogde interesse bij investeerders voor onze hypotheken.”

Over Tulp Group
Tulp Group is het moederbedrijf van De Nederlandse en van Tulp Hypotheken. Beide organisaties opereren gescheiden van elkaar met ieder een eigen identiteit.

De Nederlandse
De hypotheek van De Nederlandse is er voor de professionele vastgoedbelegger. De Nederlandse zet met snelle processen de nieuwe toon. Een renteaanbod volgt vaak al binnen 24 uur en complete dossiers worden binnen 72 uur beoordeeld. Verder kenmerkt De Nederlandse zich door uitstekende voorwaarden tegen een scherpe rente. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Met de mogelijkheid om annuïtair af te lossen over maximaal 35 jaar, worden de maandlasten zeer laag. Tevens kent De Nederlandse een driemaands-variabele rente en de mogelijkheid tot een bouwdepot.

Over Tulp Hypotheken
Tulp Hypotheken richt zich op de consumentenmarkt en kiest er bewust voor om samen te werken met professionele hypotheekadviseurs. De afhandeling en servicing vindt plaats bij diverse servicers of via Stater, waarbij Tulp Hypotheken binnen 24 uur het finaal akkoord afgeeft.

///

De Nederlandse
Author: De Nederlandse

Gerelateerde berichten
22 nov 2022
Tulp Group wil het verschil maken met ‘De Nederlandse verduurzamingscheck’

Tulp Group wil het verschil maken met ‘De Nederlandse verduurzamingscheck’

Professionele beleggers in vastgoed hoeven op de landingspagina van De Nederlandse maar twee bedragen in te vullen.

Lees verder
10 mrt 2022
Michel Nagtegaal treedt toe tot directie Tulp Group

Michel Nagtegaal treedt toe tot directie Tulp Group

Utrecht, 10 maart 2022 –Michel Nagtegaal treedt toe tot de directie van Tulp Group. Als Managing Director/COO wordt.

Lees verder
28 feb 2022
Martijn Couwenberg nieuwe Manager Sales & Marketing bij Tulp Group

Martijn Couwenberg nieuwe Manager Sales & Marketing bij Tulp Group

Utrecht, 28 februari 2022 – Per 1 maart is Martijn Couwenberg de nieuwe manager Sales & Marketing bij Tulp.

Lees verder