De Nederlandse komt als eerste met Groene Vastgoedhypotheek

19 jan 2021 Persbericht

Utrecht, 14 januari 2021 – Vandaag lanceert De Nederlandse De Groene Vastgoedhypotheek. Daarmee zijn ze de eerste in Nederland die een groene hypotheek beschikbaar heeft voor professionele beleggers in vastgoed. De Nederlandse is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken voor te verhuren woningen en appartementen. De Groene Vastgoedhypotheek voor een pand met een energielabel A of B levert een rentekorting van 0,05% op. En van energielabel C tot en met G wordt een rentekorting van 0,10% gegeven indien in de eerste zes maanden een verduurzaming van een pand wordt doorgevoerd die zorgt voor  minimaal één energielabel beter.

Paul Wessels, Directeur De Nederlandse: ”Met deze Groene Vastgoedhypotheek willen we het verduurzamen van woningen stimuleren. Voor particulieren bestaan deze hypotheken al. Voor de buy-to-let markt nog niet. Met deze financiële stimulans kunnen we helpen om het verduurzamen van woningen te versnellen. Bovendien belonen we de eigenaren die al een A of B label hebben.”

Investeerders willen in toenemende mate groen beleggen. “Met deze Groene Vastgoedhypotheek haken we ook in op deze trend. Niet alleen is het vergroenen van panden goed voor het milieu maar een beter energielabel kan ook bijdragen aan hogere huurinkomsten voor de verhuurder. En voor de huurder levert het meer wooncomfort op en een lager energieverbruik”, aldus Robert van Lambalgen, Salesmanager De Nederlandse.

In het huidige bestand van door De Nederlandse gefinancierde panden heeft 40% energielabel A of B. De verwachting is dat dit percentage zal stijgen met de introductie van de Groene Vastgoedhypotheek. Vaak wordt voor meerdere panden tegelijk een hypotheek aangevraagd. Die kunnen natuurlijk verschillende energielabels hebben waardoor het interessant kan zijn om niet al die panden in één Groene Vastgoedhypotheek onder te brengen maar in verschillende zodat de meeste rentekorting wordt behaald. De rentekorting geldt voor de gehele looptijd.

Professionele belegger

De hypotheken van De Nederlandse zijn er voor de professionele vastgoedbelegger die al minimaal drie panden verhuurt of op korte termijn zal gaan verhuren. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat, met een maximale hoofdsom per lening van € 2.000.000 en maximaal € 5.000.000 per leningnemer.

De Nederlandse staat bekend om zijn snelle processen. Een renteaanbod volgt vaak al binnen 24 uur en complete dossiers worden binnen 72 uur beoordeeld. Verder kenmerkt De Nederlandse zich door uitstekende voorwaarden tegen een scherpe rente. Met de mogelijkheid om annuïtair af te lossen over maximaal 35 jaar, worden de maandlasten zeer laag. Tevens kent De Nederlandse een driemaands-variabele rente en de mogelijkheid tot een bouwdepot.

De Nederlandse
Author: De Nederlandse

Gerelateerde berichten
22 nov 2022
Tulp Group wil het verschil maken met ‘De Nederlandse verduurzamingscheck’

Tulp Group wil het verschil maken met ‘De Nederlandse verduurzamingscheck’

Professionele beleggers in vastgoed hoeven op de landingspagina van De Nederlandse maar twee bedragen in te vullen.

Lees verder
10 mrt 2022
Michel Nagtegaal treedt toe tot directie Tulp Group

Michel Nagtegaal treedt toe tot directie Tulp Group

Utrecht, 10 maart 2022 –Michel Nagtegaal treedt toe tot de directie van Tulp Group. Als Managing Director/COO wordt.

Lees verder
28 feb 2022
Martijn Couwenberg nieuwe Manager Sales & Marketing bij Tulp Group

Martijn Couwenberg nieuwe Manager Sales & Marketing bij Tulp Group

Utrecht, 28 februari 2022 – Per 1 maart is Martijn Couwenberg de nieuwe manager Sales & Marketing bij Tulp.

Lees verder